FOM

NWO - Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek - print-logo

URL voor deze pagina :
https://www.fom.nl/nieuws/2017/04/26/koninklijke-onderscheiding-voor-rug-hoogleraar-sytze-brandburg/

Geprint op :
26 april 2017
15:48:37

Koninklijke onderscheiding voor RUG-hoogleraar Sytze Brandburg

Vandaag is prof.dr. Sytze Brandenburg op voordracht van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) koninklijk onderscheiden. Hij wordt benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Brandenburg is hoogleraar versnellerfysica aan de RUG en programmaleider binnen de NWO-institutenorganisatie (NWO-I). Brandenburg is in het Stadhuis van Groningen, samen met drie andere onderzoekers van de RUG, gedecoreerd door de Groningse burgemeester P.E.J. den Oudsten.

Lees verder

In memoriam Sieb Radelaar

Op woensdag 19 april 2017 is Sijbrand (Sieb) Radelaar op 78-jarige leeftijd overleden. Prof.dr.ir. Radelaar was emeritus hoogleraar TU Delft, lid van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen (KNAW) en officier in de Orde van Oranje.

Lees verder

Jo van den Brand verkozen tot spokesperson Virgo

Op 19 april is professor Jo van den Brand als de nieuwe spokesperson van Virgo. Van den Brand is programmaleider Zwaartekrachtsgolven bij Nikhef en verbonden aan de VU in Amsterdam. De afgelopen jaren heeft hij met veel succes de zwaartekrachtsgolven-groep geleid, met als hoogtepunt de bekendmaking van de detectie van de eerste zwaartekrachtsgolven op 11 februari 2016. Ook is Van den Brand de drijvende kracht achter de mogelijkheid om de toekomstige generatie zwaartekrachtsgolvendetectors, de zogenaamde Einstein Telescope, naar Nederland te  halen.

Lees verder

Jo van den Brand wint Physicaprijs 2017

De Physicaprijs 2017 is toegekend aan Jo van den Brand, vanwege zijn pioniersrol in Nederland in het zoeken naar zwaartekrachtsgolven en in het bijzonder voor zijn bijdragen aan de revolutionaire eerste directe detectie van een zwaartekrachtsgolf in 2015. Jo van den Brand is werkzaam op het Nikhef in Amsterdam en is als hoogleraar verbonden aan de VU.

Lees verder

Nieuwe hoofden bekend

De hoofdenposities van de NWO-institutenorganisatie en NWO-domein ENW zijn ingevuld. De nieuwe hoofden starten op 1 april 2017 in hun nieuwe functie.

Lees verder
Pagina binnen deze categorie: 1 2 van 2