FOM

NWO - Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek - print-logo

URL voor deze pagina:
https://www.fom.nl/onderzoek/onderzoekssubsidies/nwo-eu-e-a-subsidies/open-call-weekend-van-de-wetenschap-voor-landelijk-wetenschappelijk-onderzoek/

Geprint op:
23 februari 2017
10:41:47

Weekend van de Wetenschap
Het Weekend van de Wetenschap is het grootste wetenschaps- en technologie evenement van Nederland. Tijdens het eerste weekend van oktober openen bedrijven, kennisinstellingen, universiteiten, musea en onderzoeksinstituten hun deuren om bezoekers van jong tot oud de kans te geven een stap te zetten in de wereld van wetenschap en technologie. Ze organiseren unieke en exclusieve activiteiten zoals rondleidingen, experimenten, lezingen, demonstraties, tentoonstellingen en meer. Het weekend van de Wetenschap is net als NEMO Kennislink een activiteit van NEMO.

Landelijk publieksonderzoek
Jaarlijks organiseert het Weekend van de Wetenschap in samenwerking met een universiteit of kennisinstelling een grootschalig wetenschappelijk publieksonderzoek. Een onderzoek dat geschikt is voor jong en oud. Voor het publiek biedt het een unieke kans om backstage te kijken bij de wetenschapper en een zinvolle bijdrage te leveren aan het vinden van antwoorden op wetenschappelijke vragen. Het onderzoek moet gaan over een aansprekend onderwerp en mensen moeten gemakkelijk online kunnen deelnemen.

Interesse in duizenden proefpersonen?
Ken jij onderzoekers die een onderzoeksvraag of een idee hebben voor een experiment waarvoor veel respondenten of proefpersonen nodig zijn? Vraag ze het dan het onderzoeksvoorstel voor 10 februari 2017 te sturen naar info@hetweekendvandewetenschap.nl. onder vermelding van 'Publieksonderzoek'. Via deze weblink vind je meer informatie over de onderzoekskaders en het voorstel.

Als je vragen hebt over dit project dan kun je het best contact opnemen met Solange Cleutjens, projectmedewerker Weekend van de Wetenschap (+31 (0)20 531 35 90).